Egy éves lettem!

Avagy: Köszönet a CsermelyBlog látogatóinak

A CsermelyBlog egy éve, 2009. november 6-án, pénteken indult el. A blogíró (a mostaninál a még kicsit nagyobb hajjal a képen balra) szívből jövő köszönetet mond mind a 30 ezer látogatónak (példaként a képen jobbra), akik összesen 250 ezerszer néztek meg valamilyen oldalt a blogon. Ezekből (méltatlanul) a Bemutatkozás vezet 6600 letöltéssel, amelyet a „Milyen a jó tanár?” bejegyzés követ 5800 látogatóval. Az oktatással kapcsolatos összefoglalásra 4200-an voltak kíváncsiak, de már ott van a nyomában a nemrégen indult Liliomos Mozgalom is 2500 látogatóval. Nagyon köszönöm annak a nagyszerű közösségnek, amelyik a bejegyzéseknél sokkal jobb hozzászólásokat ír, az együtt gondolkodást, és az eddigi négy blogtalálkozó hihetetlenül jó légkörét. Így tovább! 

(Születésnapi „ajándékként” örömmel jelzem, hogy Kapitány Katalinnal, a Természet Világa szerkesztőjével megkezdtük a CsermelyBlog első évéből „Hálózatfilozófia” címmel 2011-ben a Vince kiadónál Szűcs Édua karikatúráival megjelenő összeállítás szerkesztését.)

 

Csermely Péter

 

Fő témakörök: 

Témakörök: 

Hozzászólások


Szívből gratulálok Péternek a blog sikeréhez. Az egyszerű olvasó számára felfoghatatlanul hatalmas munka, törődés, igényesség, szükségszerűen meghozza és meg is hozta a szívmelegítő eredményét. Rendszeresen olvasván a tartalmat, a hozzászólásokat, minden tekintetben megfelel a blog céljában megfogalmazottaknak „segíteni akar abban, hogy az olvasói körében kialakuljon, és továbbfejlődjön egy jövőteremtő, stabil értékrend és viselkedésmód”.
Talán érdemes lenne próbálkozni egy „fórumfélével”, esetleg témakörökre bontott beszélgetési lehetőségekkel, ahol pergőbb párbeszédek is kialakulhatnának, ezáltal mélyebb együttgondolkodás is megtörténhetne, azaz megkapnák a résztvevők a bizalmat a blogon lefektetett és mindannyiunk által elfogadott viselkedési szabályok értelmezésére és betartására, nevezetesen csak utólagos moderálás lenne, ezáltal egymást is lehetne moderálni (mint ahogy erre példát is találtam). Természetesen a blog céljában megfogalmazottak eléréséhez megfelelően működik a jelenlegi rendszer is, amit a hozzászólások légköre és az óriási érdeklődés is bizonyít.
Hálásan köszönöm Péternek és az aktív résztvevőknek a nem mindennapi megnyilvánulási lehetőséget a blogon és jó egészséget kívánok a további folytatáshoz.
Barátsággal, Sándor

Kedves Sándor,

a blogot segítőkkel, ABC sorrendben Németh Péterrel, Sulyok Katával és Szilágyi Zsuzsával (no meg sokan másokkal) együtt nagyon köszönöm a kedves soraidat!

A Fórumon meditálunk majd (Péter most nagyon sok munkát végez de ha lesz rá lehetőség, ami késik, nem múlik ).

Péter