Alkotóévek a CsermelyBlog-on
A tartós szünetért minden Olvasó szíves elnézését kérem
Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

   

 

A hálózatos kutatásaink és az európai tehetségsegítő hálózat kiépítése annyira sok izgalmas eredményt hoztak, hogy hosszú alkotóévek lettek az eredetileg tervezett néhány hónapos blog-szünetből. Ezért minden Olvasó szíves elnézését kérem. A blog valószínűleg angolul fog újraindulni kb. 2 év múlva. Az angol blog linkjét címsorként ezen az oldalon közölni fogjuk.

Megosztás

Hozzászólások


Sokat várok e nem mindennapi kérdéseket felvető blogbejegyzéstől. Remélem megtudom, hogy mit tart a tudomány életnek, túllépett-e a mechanisztikus életfelfogáson, mennyire fogantak meg Bauer Ervin elgondolásai.
Kíváncsian várom az élet kérdéseit is. Vajon mennyire harmonizálnak a Szfinx három kérdésével: Honnan, Hová, Hogyan?
A legnagyobb érdeklődésem természetesen a válaszokra irányul.

Várunk a bejegyzésekre, mindig türelmesen... Még van mire várni...
addig is, ha valakit érdekel, és ráér, együttműködve versenyezzünk:

http://www.elte.hu/dynpage6.exe?f=elte&p1=m:Fomenu,EntryF1&p3=x:Almenu1&...

Mennyiben ad választ a tudomány az élet kérdéseire? Avagy: És mennyiben nem? Ha már ilyen sok idő eltelik, míg választ kapunk érdeklődve olvasnék egy kicsi, viszont a kérdéskört teljesebbé tevő kiegészítést a címben és a válaszban. Valahogy így: Mennyiben ad választ a tudomány az élet kérdéseire? Avagy: És mennyiben nem? Illetve mennyiben akadályozza a válaszadást?
MUK, azaz nemsokára jön a cikk, ha jól gondoljuk, de addig is egy kis pozitív példa: http://pozitivnap.hu/kultura-es-szabadido/elet-igen-tersanszky-jozsi-jen...

Amúgy arra gondoltam, hogy ha mégse folytatódna a blog márciusban, akkor április 1-én ,,meglephetnénk'' Pétert, hogy a bejegyzés címéhez mindenki ír egy 2-3 mondatos bekezdést (max. 160 karakter, hogy SMS-haiku kategóriába is beleférjen), ami eszébe jut a témában.
pl. Mennyire ad választ? Miért, választ kell adnia? Elég utat mutatni, alternatívákat, módszereket, hogy az építkezők tudatosak legyenek.

Addig is, amíg megszületik a Mennyiben ad választ a tudomány az élet kérdéseire? bejegyzés tartalma, olvasható valahol a februári oxfordi előadás?

Sajnos az oxfordi előadásról csak később jelenik meg majd közlemény .

A később már bekövetkezett?
Fotó: http://balatoniwiw.hu/photo/mi-ez-anett-biztosan-megoldja Hópárna alatt csermag virágjára türelemmel vár.
sikereid láttán az egyik szemem nevet, miközben a blogszünet láttán sír, míg a másik szemem hálózatba van kötve az egyikkel 8-)
Szeptember van :)
"NEM MINDEGY, KIVEL HALLGAT AZ EMBER." Ez lehetne az alkotóév mottója. Pár napra rá, hogy értesültem az "alkotóévről", kezembe akadt -véletlenül- a könyvesboltban Mérő László új könyve (Mit gondol a golyó?c.), melyben egy érdekes áthallást találtam: "Einstein és Gödel gyakran tett egész napos kirándulásokat a Princeton körüli erdőkben. Néha csatlakozott hozzájuk Neumann is....előfordult, hogy egész nap nem szólalt meg egyikük sem, majd mikor hazaértek, beszámoltak, hogy milyen jót beszélgettek. Nem mindegy, kivel hallgat az ember." Majd pár bekezdéssel odébb, folytatódik az áthallás-burjánzás: "Döbbenten láttam, hogy Szilágyi György 1976 ban írt "Hanyas vagy?"c. monológjában is szerepel, ott így: "Hanyas vagy? 28-as. Mi félszavakból megértjük egymást. Nekünk a hallgatásunk is beszédes. Nem mindegy kivel hallgat az ember. Mi egymás társaságában szeretünk hallgatni.".....Majd, a fejezet végén Mérő László összefoglaja: "A tartalmas hallgatás a világ legkifejezőbb nyelve." Mindennek értelmében, nem szaporítom a szót tovább, hanem megköszönve a lehetőséget elmerülök a -számomra mindeképpen nagyon megtisztelő- közös hallgatásba.(((-:
és lassan a február is eljöve...sztem a hallgatás minden előnyét figyelembe véve, azért csak jó lenne már egy kis zizegés, ha nem is lúdtoll-sercegés, de billentyűzet-kopogás 8-)

,,tombol a nép, várja, hogy feláldozd magad'' -- legalábbis egy kicsit, egy kis írással ;-)