Újraindult a CsermelyBlog

a CsermelyBlog 2.0 kéthetente pénteken jelenik meg magyarul és angolul

Nagyon köszönöm Olvasóim türelmét a hosszúra nyúlt szünetért! A hálózatos kutatásaink és az európai tehetségsegítő hálózat kiépítése annyira sok izgalmas eredményt hoztak, hogy csaknem hat alkotóév lett az eredetileg néhány hónaposra tervezett blog-szünetből. Jó hírem van: a blog újraindult, a CsermelyBlog 2.0 ezen a linken érhető el, angol változata pedig itt olvasható. Az első, karácsonyi blogbejegyzés itt érhető el:  A Karácsony, mint az alázat kreativitásával teli életállapot: A nap, amikor megszületik bennünk a Fény. A soron következő posztok minden második héten kerülnek fel. (A "Milyen a Mennyország ma? Évnyitó elmélkedés a boldogságról 2018 elején" című évnyitó bejegyzés itt látható).

 

A 2.0 megjelölés nem véletlen. Az elmúlt két évben a lelki életem és a gondolkodásom igen elmélyült a korábbiakhoz képest. 2017. eleje óta naponta legalább egy órát meditálok (amelyet egyre inkább szemlélődő imának lehet nevezni), rendszeresen részt veszek Csendet adó és kívánó lelkigyakorlatokon, és látogatásokat teszek lelki elmélyültséget adó helyeken. A szeretet megélése és terjesztése mellett olyan értékek, mint a bölcsesség és az alázat sokkal fontosabbakká (és őszintén remélem, hogy átéltebbekké is) lettek a számomra, mint korábban. Ezeket a változásokat tükrözi a CsermelyBlog 2.0 fejlécében december 15-től majd megjelenő Luther-rózsa, amely evangélikus voltomra is utal. A 2017-es egyik Aranyanyu díjazott, Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna így foglalta össze az evangélikusság lényegét: "Ez egy szabadon választható, nagyon barátságos hit." Egyetértek vele.

 

Mindezek következtében újra lett mondanivalóm, amelynek a közlési vágya minden más elfoglaltságom fölé nőtt. Őszintén remélem, hogy az ebből fakadó bejegyzések még mélyebbek lesznek, mint amilyenek a CsermelyBlog 1.0 bejegyzései voltak. Szeretettel invitálom régi és új Olvasóimat, hogy nézzék meg a Csermelyblog 2.0 új oldalát, olvassák el a karácsonyi blogbejegyzést, illetve, ha még nem csatlakoztak, legyenek tagjai a blog Facebook illetve LinkedIn csoportjainak.

 


 

Fontos kérés: sajnos adatvédelmi okokból nem tudtuk "áthozni" a CsermelyBlog 1.0-án régebben regisztráltak felhasználó nevét és jelszavát a CsermelyBlog 2.0-ra, így arra kérek minden régi Olvasómat, hogy regisztráljon frissen a CsermelyBlog 2.0-án ezen a linken. Nagyon köszönöm!

 

 

Fő témakörök: 

Témakörök: