Adj egy tálentumot a tehetségeknek!

Adománygyűjtő akció a felfedezett ifjú tehetségek támogatására

Kérjük, hogy 2000 Ft átutalásával járuljon hozzá a fiatal tehetségek pályájának indulását támogató akciónkhoz. Ezer tehetségbarát honfitársunk adományaiból közösen megteremthetjük tíz fiatal támogatásának lehetőségét! Az adományokat a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége OTP Bank 11705008-29902695-00000000 számú számlájára várjuk. A közlemény rovatban kérjük, tüntesse föl az akció címét: „Adj egy Tálentumot!”

A felfedezett fiatal tehetségek pályájának indulását támogatja a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Felfedezettjeink” pályázata, amelyet először 2010-ben hirdettünk meg. Az első alkalommal három fiatal tehetség, Domoszlai Edit táncművész, Szőke Noémi szaxofonista, és Vidákovich Sámuel grafikus, a Pécsi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium Tehetségpontjának diákjai nyertek el fejenként 200 ezer Ft támogatást. Az összeget 2012. márciusáig használhatják fel tehetségük kibontakoztatása érdekében a Tehetségpont megítélése szerint szükséges célokra. Első alkalommal a pályázat keretösszegét a szervezetünkhöz eljuttatott 1%-os felajánlások és saját forrásaink képezték, így összesen 600 ezer Ft állt rendelkezésünkre.


A felfedezett ifjú tehetségeknek szóló pályázatunkat 2011-ben is szeretnénk meghirdetni. Célunk, hogy a keretösszeget a hazai tehetségbarátok adományai révén 2 millió Ft-ra emeljük, és legalább tíz felfedezett tehetség támogatására nyíljon mód ezúttal nemcsak a művészetek, hanem a műszaki és természettudományok, a kétkezi szakmák és a sport területén is. Ezért 2011. június 15. és 2011. szeptember 30. között gyűjtőakciót hirdetünk „Adj egy Tálentumot” címmel.

Fő témakörök: 

Témakörök: