augusztus 2011

Tisztelt Olvasó!

A blog bejegyzéseit időben visszamenő sorrendben, havi bontásban az alábbi linkekre való kattintással érheti el. Köszönöm megtisztelő érdeklődését!

Prima Primissima-díj jelölés

A következő blogbejegyzés augusztus 26-án az anyaságról fog megjelenni

 

 

Tisztelt Olvasók! Az új blogbejegyzés egy örvendetes családi esemény, a bátyám nagypapává alakulása miatt, az anyaságról szól. Örömmel jelzem azt, hogy idén az oktatás, köznevelés kategóriában az egyik Prima Primissima jelölt lettem. Az összes jelölt közül a közönségdíjra itt lehet leadni a szavazatokat. Mindenkinek nagyon jó nyarat kívánok!

 

 

Fő témakörök: 

Témakörök: 

Az anyaság ábrázolásairól

Avagy: Elmélkedés az anyaságról másodnagybácsiságom ürügyén

 

Néhány napja nagyapa lett a bátyám, így én másodnagybácsikája lettem Lindának. Ennek ürügyén e bejegyzésben az anyaság fogalmát járom körül az áldott állapot néhány ábrázolásának elemzésével.

Összehasonlítva Demi Moore 1991-es, nagy vitákat okozó Vanity Fair képét a Claudia Schiffer-rel a Vouge-ban nemrég megjelent párjával, szembetűnő, hogy milyen apró trükkökkel lehet hangsúlyozni a Demi Moore képen az anyaság fenségét, a Claudia Schiffer képen pedig a szexuális vonzerőt. Micsoda különbség lesz abból, ha a kezek néhány centivel odébb csúsznak, és ha a szem kicsit másfele néz.

A bejegyzés második felében válogatást adok a Demi Moore kép további utánérzéseiből. A paródiák, a viták azt mutatják, hogy nagyon nem tudjuk a helyére tenni az anyaság szépségét ebben a rohanó században. Nagyon elfeledkeztünk a legalapvetőbb emberi történések, a születés, az élet mindennapjai és a halál tiszteletéről. Néhány példát hozok a web-en fellelhető, áldott állapotos nőket bemutató jó és rossz képekből is. Zárásként pedig – az áldott állapot felnövekvő eredményeként  – egy olyan családot mutatok be, ahol a tagok arcfeleit egymásra montírozták.

Fő témakörök: 

Témakörök: